Sparen om je huis op te knappen

Er wordt vaak gezegd dat je het beste kunt sparen voor je oude dag. Een manier daarvan is het sparen om je hypotheek af te lossen. Hoe lager de hypotheek, hoe meer je later overhoudt bij de verkoop van je woning. Ook kun je er voor kiezen om je woning meer waard te laten zien. Je spaart dan om verbouwingen aan je huis te doen, waardoor de waarde van de woning omhoog gaat. Een hele slimme manier van het investeren van je spaargeld. Wij zetten een aantal zaken op een rij die je kunt doen om je woning meer waard te laten worden.

Aanbouw

Een aanbouw aan je huis zorgt in de meeste gevallen voor een hogere waarde van de woning. Een aanbouw van een huis kan meerdere doelen hebben. Zo kan het een stuk bijkeuken zijn voor bijvoorbeeld de wasmachine, droger en extra koelkast, maar het kan ook zijn dat je een garage aan je huis aanbouwt. Het is aan te raden om met een taxateur te overleggen wat de potentiële meerwaarde van de woning is, voordat je bepaalt hoeveel geld je hierin investeert.

Vloer vervangen

De vloer is een essentieel onderdeel van de woning. Een vloer gaat helaas niet levenslang mee, en zal dus ooit vervangen moeten worden. Het brengt een kostenpost met zich mee, maar het zorgt er wel voor dat de woning interessanter wordt voor kopers. Daarmee gaat de waarde van de woning vaak ook omhoog. Je kunt er voor kiezen om je huidige vloer op te knappen, of een hele nieuwe vloer te leggen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe gietvloer, een laminaatvloer of tegelvloer.

Extra slaapkamer

Voor iedereen die een zolder heeft, is dit een serieuze optie om te overwegen. Een zolder kan in veel gevallen omgebouwd tot een slaapkamer, of soms zelfs twee slaapkamer. Een zolder is vaak een ruimte die wordt gebruikt voor opslag, maar een extra slaapkamer is voor veel potentiële wens. De waarde van een woning kan hierdoor flink stijgen. Het inzetten van spaargeld ten behoeve van een extra slaapkamer in je woning, kan een hele goede investering zijn.