Rente zakelijke spaarrekening

Het is absoluut geen geheim dat spaarrekeningen vandaag de dag veel minder interessant zijn dan vroeger. De rente op een spaarrekening is in enkele jaren tijd flink teruggevallen waardoor we het vandaag de dag reeds moeten stellen met slechts enkele procenten. Voor een particuliere spaarrekening valt dit nog best mee, maar hoe staat de zakelijke spaarrekening er vandaag de dag voor? Ligt de rente op een zakelijke spaarrekening doorgaans gelijk aan de rente van een gewone klassieke spaarrekening voor particulieren of niet? We vertellen er u in dit artikel graag meer over.

Hoe hoog ligt de rente op een zakelijke spaarrekening?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de rente op een zakelijke spaarrekening ligt over het algemeen aanzienlijk lager in vergelijking met de gewone klassieke spaarrekening voor particulieren. Gelukkig zijn er wel enkele banken (voornamelijk internetbanken) die er voor hebben gekozen om de rente op hun zakelijke spaarrekening toch enigszins op te waarderen. Rabobank heeft er zelfs voor gekozen om de rente op haar zakelijke spaarrekening gelijk te stellen aan de rente van haar particuliere spaarrekening, maar dat is echt uitzonderlijk. Hoe het komt dat de rente op zakelijke spaarrekeningen zo onder druk staat is eigenlijk moeilijk te achterhalen. Volgens velen is dit te danken aan de hoge bedragen die door bedrijven vaak opzij worden gezet, maar dat lijkt eerder een uitvlucht te zijn.

Wat met de kosten op een zakelijke spaarrekening?

Het is bij het afsluiten van een zakelijke spaarrekening vooral belangrijk om er rekening mee te houden dat de rente niet alleen lager ligt, u moet er ook nog eens kosten op betalen. Interessant aan de klassieke spaarrekening voor particulieren is dat ze vrij is van kosten (tot een zeker bedrag), maar dat is bij een zakelijke spaarrekening niet het geval. Lees hier mee over bij de Belastingdienstof log in met DigiD. Wanneer u over een dergelijke spaarrekening beschikt moet u er dan ook rekening mee houden dat u vanaf de eerste euro spaargeld roerende voorheffing zult moeten betalen. Het spreekt voor zich dat deze de winsten uit uw zakelijk spaargeld nog verder beperkt waardoor het nog maar de vraag is of het tegenwoordig wel nog de moeite loont om een zakelijke spaarrekening af te sluiten.