Rendement spaarrekening

Het sparen van geld doet iedereen op verschillende manieren, zoals beleggen door het kopen van aandelen, met als doel rendement te halen. Of door deel te nemen in een beleggingsfonds, door een spaarpot te gebruiken of door geld te storten op een spaarrekening om daar rendement op te behalen. Bij deze verschillende situaties is er rendement te behalen, maar loopt men ook risico als er wordt gekozen voor beleggen.

Bovendien wordt er geen rendement behaald als het geld in de spaarpot verdwijnt. Een spaarrekening biedt in elk geval zekerheid van rendement zonder dat er een risico aan verbonden is. De hoogte van het rendement zal natuurlijk afhankelijk zijn van het bedrag en van het soort spaarrekening.

Het rendement van de spaarrekening

Een spaarrekening geeft rendement doordat er rente wordt berekend over het spaartegoed dat in de meeste situaties eens per jaar wordt bijgeschreven op de spaarrekening. Het rendement op een spaarrekening is natuurlijk per bank verschillend en dat maakt het juist zo interessant om het rendement van spaarrekeningen te vergelijken met elkaar. Daarbij is het wel aan te bevelen om niet alleen te letten op het rendement van de spaarrekening, maar daarbij ook de andere voorwaarden met elkaar te vergelijken.

Toelichting op het rendement van een spaarrekening

  • In de eerste plaats kan er met betrekking tot het rendement op een spaarrekening een onderscheid gemaakt worden tussen een internet spaarrekening en een gewone spaarrekening.
  • Het rendement ofwel de rente die wordt gekoppeld aan een internet spaarrekening is met andere vergelijkbare niet internetspaarrekeningen hoger.
  • Als er alleen wordt afgegaan op het te behalen rendement van een specifieke spaarrekening en er verder niet naar de andere voorwaarden wordt gekeken dan kan men voor verrassingen komen te staan. Bijvoorbeeld als men plotseling een geldbedrag van de spaarrekening nodig heeft en blijkt dat dit niet zonder meer kan worden opgenomen omdat dit bij de voorwaarden¬†is vastgelegd.
  • Een handige en snelle manier van het vergelijken van spaarrekeningen met betrekking tot het rendement¬†is door gebruik te maken van de bestaande websites die een overzicht van vergelijkingen kunnen bieden en er in eerste instantie in een oogopslag kan worden gezien wat de beste spaarrekening met het hoogste rendement zal zijn.