Rente op de spaarrekening

Rente op de spaarrekening of een alternatief?

De rente op de spaarrekening er is steeds meer over te doen de laatste tijd. Wat levert het tegenwoordig nog op? Er zijn vele banken die zelfs al een negatieve rente berekenen als je er een groot bedrag hebt staan. Het alternatief? Lees snel verder…

Ontwikkelen rentes

In het verleden was het nog prima om geld op de spaarrekening te hebben, zo een 25 jaar geleden kon je hier nog wel 3% voor krijgen bij de bank of zelfs nog meer. Tegenwoordig is van die 3% nog minder dan 1% over bij een particuliere rekening. De reden hiervoor is dat de banken zelf ook rente moeten betalen aan de ECB waar hun geld staat.

Toch blijven we sparen

Ook afgelopen jaar hebben we weer meer gespaard dan het jaar ervoor, redenen hiervoor zijn; onzekerheid over de economie en kiezen voor veiligheid bij de bank. Daarnaast is ook het inkomen bij een deel gestegen waardoor er meer gespaard kon worden. Wil je weten waar je op kan letten bij het vergelijken van spaarrentes?

Maar zijn er alternatieven?

Er zijn zeker alternatieven als we het hebben over meer uit je vermogen te halen. Zo kan je kijken naar de alternatieven voor sparen. Je hebt namelijk de vrij opneembare spaarrekening, dat is de meest gangbare alleen daar krijg je 0,01% rente. Daarnaast zijn er ook deposito spaarrekeningen De rentes op deze rekeningen kunnen nog wel oplopen naar de 1% en zijn dus het overwegen waard. Het nadeel van zo een rekening is dat je dan vaak je vermogen tussentijds niet kan opnemen.

Weg uit de spaarrentes

Als je opzoek bent naar een geheel ander alternatief voor sparen dan kan je eens kijken over beleggen een interessante optie is. Het voordeel ten opzichte van een depositorekening is dat je tussendoor je gelijk kunt opnemen, al hoewel het advies wel is om bij beleggen te kiezen voor een lange termijn. Daarnaast is het belangrijk om te beleggen met geld dat je kunt missen omdat beleggen altijd een risico met zich meebrengt en dat resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst zijn.