administratie-beter-op-orde

Je administratie beter en sneller laten lopen op deze manier

Er zijn een aantal zaken in het leven die voor veel mensen veel onnodige hoofdpijn en zorgen veroorzaken. Een daarvan is de financiële administratie. Of het nou voor je bedrijf of voor jezelf als particulier is. Toch zijn er een aantal manieren om ervoor te zorgen dat jij er zo weinig mogelijk last van hebt en dat je goed kunt functioneren zonder je daar druk over te maken. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet die je hier direct bij helpen.

Bewaar documenten op een geordende manier

Alle financiële documenten die je ontvangt en later eventueel nog moet gebruiken zijn belangrijk om op een goede manier te bewaren. Bewaar ze niet allemaal op een stapel, maar koop bijvoorbeeld een map met verschillende vakken om ze te categoriseren en op die manier overzichtelijk te bewaren.

Natuurlijk hoef je het niet allemaal offline te bewaren, maar kun je ze ook scannen en op je computer bewaren. Zorg wel dat het eenvoudig online wordt opgeslagen of op een andere manier als backup is terug te vinden. Tot slot geldt er ook hier dat het belangrijk is om het overzicht te bewaren en alles op een overzichtelijke manier op te slaan.

Gebruik een softwaresysteem voor bedrijven

Wanneer je de financiële administratie voor je bedrijf op orde wilt hebben dan is het belangrijk om hier een softwaresysteem voor te gebruiken. Er is veel boekhoudsoftware beschikbaar en dit helpt je een hoop zorgen en werk weg te nemen. Niet alleen heb je alles overzichtelijk bij elkaar, maar er zijn nog meer handige functies bij de meeste systemen, zoals het versturen van facturen direct automatiseren met AFAS door middel van e-facturen.

Maak een planning en stel reminders in

De enige manier om je in je hoofd niet constant bezig te houden met de software is door het werk wat je voor je administratie moet doen in te plannen voor jezelf. Stel bijvoorbeeld ook reminders in wanneer je de belastingaangifte gaat doen, wanneer je facturen naar klanten stuurt of wanneer je de btw-aangifte moet doen.Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een herinnerings app en hoef je het niet constant te onthouden in je hoofd, maar zie je vanzelf wel wanneer je op de hoogte wordt gesteld met de reminder.