Een BKR registratie bij afsluiten telefoonabonnement

Een BKR registratie bij afsluiten telefoonabonnement?

Het Bureau Krediet Registratie registreert alle leningen die mensen afsluiten. Zij doen dat niet helemaal zelf, maar de kredietverstrekkers waar mensen leningen afsluiten geven deze leningen door aan het BKR waarna er een registratie opgemaakt wordt. Iedereen heeft dus een BKR-dossier, dat bestaat uit een overzicht van de leningen die jij hebt en als het ware jouw betalingsgedrag. Als jij bijvoorbeeld een betalingsachterstand hebt gehad, wordt er een H-codering aan jou dossier toegevoegd welke staat voor ‘herstel’. Dit betekent dat jij wel een achterstand hebt gehad, maar deze daarna weer hebt hersteld. Deze codering blijft vijf jaar ná volledige afbetaling nog zichtbaar in je dossier. Maar ook wanneer jij voor een langere periode niet bereikbaar bent geweest voor jou kredietverstrekker wordt hier melding van gemaakt. Dit levert een codering op die je liever niet in je dossier wilt hebben staan, omdat andere kredietverstrekkers dan geen vertrouwen in jou hebben.

Zijn er ook positieve registraties?

Ja, die zijn er zeker. Wanneer jij bijvoorbeeld altijd op tijd je lening aflost zonder dus een betalingsachterstand te creëren, krijg je daar ook een registratie voor. Kredietverstrekkers kunnen dan dus in jouw dossier zien dat jij altijd netjes op tijd betaald. Maar ook de H-codering is in bepaalde zin positief, ook al zou je dat misschien niet verwachten. Hier is namelijk aan te zien dat jij ooit een achterstand hebt opgelopen, iets negatiefs. Maar de ‘H’ voor ‘herstel’ zegt ook dat jij je achterstand weer hebt hersteld. Dit is weer een goed teken.

BKR-registratie bij het afsluiten van een telefoonabonnement?

Dit is iets wat veel mensen zich afvragen wanneer zij een nieuw abonnement willen gaan afsluiten. Allereerst heb je twee verschillende soorten telefoonabonnementen. Een sim-only abonnement en een abonnement waar een toestel bij zit inbegrepen. Hier wordt namelijk onderscheid in gemaakt wanneer je het hebt over een BKR registratie.

Stel je voor dat jij al een mobiele telefoon hebt, wanneer je deze nog hebt van je vorige abonnement of wanneer je deze los hebt aangeschaft, dan sluit je een sim-only abonnement af. Dit wil zeggen dat je maandelijks alleen betaalt voor het bellen en internetten. Voor deze abonnementen, ongeacht de hoogte van het maandbedrag, wordt geen BKR registratie telefoon aangemaakt.

Dat verandert wanneer je geen mobiele telefoon hebt en je deze graag bij je abonnement wilt aanschaffen door middel van een maandelijkse betaling. Je betaalt bij deze abonnementen voor twee dingen. Voor je toestel én voor je data. Het totale bedrag van je telefoon wordt dan verdeeld over het aantal maanden van de abonnementsduur en bij de kosten voor de data opgeteld. Er wordt bij deze abonnementen alleen een BKR registratie aangemaakt wanneer de totale kosten van het toestel zelf hoger zijn dan €250. Aangezien er een sterke ontwikkeling plaatsvindt op het gebied van mobiele telefoons, moet je goed je best doen om een smartphone te vinden van onder de €250. Het is echter niet onmogelijk en het bespaart je een BKR registratie.