Boekhouder inschakelen voor financieel advies

Boekhouder inschakelen voor financieel advies

Veel mensen denken bij een boekhouder aan de financiële administratie, en aan het bijhouden van cijfers. Maar ook voor financieel advies kun je heel goed bij een boekhouder terecht. Ze zijn namelijk op de hoogte van specifieke kennis over de financiële kant van het ondernemerschap.

Denk bijvoorbeeld aan de geldende wetten over arbeidsrecht en regelingen die van toepassing zijn op je ondernemingsvorm en binnen je branche. Benieuwd wat voor financieel advies je zoal kunt verwachten van een boekhouder en wat de voordelen hiervan zijn? Lees dan verder!

Verschillende soorten financieel advies

Bij een boekhouder kun je terecht voor advies over geldzaken. Bijvoorbeeld voor complexe financiële vraagstukken, zoals wat de juiste stappen voor de toekomst zijn, op basis van de financiële status van je bedrijf. Hieronder zie je enkele vraagstukken waarover een boekhouder je kan adviseren of op de hoogte stellen.

  1. Wat voor fiscaal aftrekbare kosten en regelingen gelden voor jouw situatie en binnen je ondernemingsvorm?
  2. Welk bedrag is verstandig om opzij te zetten voor de omzetbelasting en voor het opbouwen van een vermogen en een buffer?
  3. Is het een goed idee om op basis van je huidige financiële status te investeren in vastgoed, aandelen of andere investeringen te doen?
  4. Wat voor tarief kun je vragen en wanneer kan dat eventueel verhoogd worden?
  5. Hoe kun je financiële problemen of schulden het beste aanpakken, en wat moet je doen als klanten niet betalen?
  6. Wat zijn verstandige zakelijke aankopen?

Voordelen krijgen financieel advies

Het krijgen van financieel heeft enkele voordelen, zoals:

  1. Je hebt een duidelijk beeld van je huidige financiële situatie, en kunt met het professionele advies van je boekhouder de juiste beslissingen nemen voor de toekomst.
  2. De waardevolle adviezen van een financiële expert helpen je doelstellingen effectief te behalen en daardoor sneller te groeien als bedrijf.
  3. Je ziet geen interessante aftrekposten over het hoofd, omdat een boekhouder je passend advies geeft over de regelingen die gelden binnen je niche, en je betaalt daarom nooit te veel belasting.

Bron: https://www.de10beste.nl/boekhouders/