3 Zaken om in de gaten te houden bij het afsluiten van een lening

3 Zaken om in de gaten te houden bij het afsluiten van een lening

Bent jij van plan om in de nabije periode een lening af te sluiten? Waarschijnlijk is het voor je nieuwe auto, bruiloft, verbouwing van je huis of een ander persoonlijk doel dat jij maximaal 75.000 euro kost. Waarschijnlijk komt er een idee in jij op om een ​​persoonlijke lening aan te vragen. Deze gedachte komt vooral met de verleiding van een vaste lage rente die is aangeboden door de leners. Tegelijkertijd bent jij er ook van overtuigd dat een lening afsluiten relatief snel en gemakkelijk is, zolang je al voldoet aan de basiscriteria zoals leeftijdscategorie 18-69 jaar, staatsburgerschap of woonplaats van Nederland, een positieve kredietwaardigheid hebben geschiedenis, en het bezitten van een regelmatig inkomen. Of zelfs als jij niet aan die criteria voldoet, bent jij van plan op zoek te gaan naar een leninggarantie. Wacht even; neem de beslissing niet impulsief. Houd er rekening mee dat geld lenen ook geld kost, aangezien de normale rente voor persoonlijke leningen meer dan vier procent per jaar kan bedragen.

Drie dingen in gedachten

Hier zijn drie dingen om in gedachten te houden bij het aangaan van een lening:

1. Een duidelijk doel voor een persoonlijke lening vaststellen om de beste rentevoet te bepalen

Voordat jij een persoonlijke lening aanvragen, moet jij zeker weten voor welke leentermijn jij kiest. Het kan een korte termijn zijn waarvoor een aflossing van één tot een en half jaar nodig is, een middellange termijn waarbij minder dan drie jaar wordt afgelost, of een lange termijn die drie tot vijfentwintig jaar duurt. Een zeer lage rente betekent een langere periode om de volledige termijn te betalen, wat jij nog meer kost. Vergelijk daarom altijd het rentepercentage op basis van je plan.

2. Overweeg een leningverzekering
Gezien jij persoonlijke toestand en economische situatie is er altijd een mogelijkheid om werkloos te zijn. Zelfs er is geen inkomen; het maandbedrag dient altijd op tijd te worden betaald. Door het risico te berekenen dat jij door persoonlijke en economische situaties werkloos wordt, kan jij de noodzaak van een leningverzekering bepalen. Een hoger risico betekent dat een aanvullende leningverzekering jij op lange termijn ten goede komt. Een paar euro extra betalen om in ongelukkige situaties zekerheid te krijgen, is de moeite waard.

3. Een keer per jaar de rente controleren
Controleer altijd routinematig of je leningrente een van de laagste is, vraag anders een nieuwe offerte aan om je lening over te dragen naar degene die een lagere rente kan geven met betrekking tot je geplande looptijd.